Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015



         ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Το πρόβλημα της τεράστιας ανεργίας έχει πλέον αποκτήσει δομικά χαρακτηριστικά στη φάση της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σε 1.061.221 ανήλθαν συνολικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, το Φλεβάρη 2015, ενώ το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούν εργασία για το μήνα Φλεβάρη ανέρχεται σε 864.512 άτομα. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 424.045 (39,95%) είναι άντρες και οι 637.176 γυναίκες (60,05%). Ακόμα οι 429.748 (40,49%) άνεργοι είναι ηλικίας 30 έως 44 ετών. Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για το μήνα Φλεβάρη ανήλθε σε 153.602 άτομα (14,47%)!Στον τομέα της ανεργίας η διακηρυγμένη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διεύρυνση της εκ περιτροπής και προσωρινής εργασίας, με πόρους ΕΣΠΑ. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Αντίθετα τα προγράμματα έρχονται να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε στοιχειώδη μέριμνα που είχε κατακτηθεί για τους άνεργους.      Εφαρμόζεται δηλαδή πιστά, η στρατηγική της ΕΕ για «ενεργητική» επιδότηση της ανεργίας, χωρίς να δίνεται λύση στο καθοριστικό ζήτημα της μόνιμης, σταθερής εργασίας. H ανεργία συνδέεται άρρηκτα με το ζήτημα του χρέους, αν κάθε άνεργος έπαιρνε επίδομα ανεργίας το κόστος θα ανέρχονταν στα 6 δις ευρώ όταν τα έξοδα για αποπληρωμή του χρέους προς την ΕΕ φτάνει τα 11,63 δις για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.
Το «Ρήγμα στα Δυτικά» στέκεται αλληλέγγυο στην αυτονόητη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας για όλους τους άνεργους και απαιτεί μαζί τους την κατάργηση των προγραμμάτων σύγχρονης δουλείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κοινωφελής εργασία, voucher κτλ).
Είμαστε ενάντια σε κάθε έφεση του δημάρχου σε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την εργασιακή απασχόληση πληττόμενου από την κρίση δημότη Αιγάλεω.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Ενίσχυση των κοινωνικών παροχών του Δήμου.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση, συγκοινωνίες.
  • Κατάργηση των σύγχρονων προγραμμάτων δουλείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (voucher, 5μηνα, ΕΣΠΑ κλπ)
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απαγόρευση των απολύσεων.
                                   ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου