Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει έτοιμο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις προσεχείς μέρες – μετά από την έγκριση και των δανειστών - θα το φέρει προς ψήφιση στη βουλη. Πρόκειται για ένα βαθιά αντιλαικό νομασχέδιο που θίγει τους πάντες. Ήδη συνταξιούχοι, ώριμοι συνταξιοδοτικά και εργαζόμενοι – νέοι και παλιοί – θίγονται από αυτό. Ιδιαίτερα οι νέοι, με την ανεργία,τις ελαστικές μορφές εργασίας, αλλά και τις μειωμένες αποδοχές είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πάρουν ποτέ σύνταξη και πόση θα είναι αυτή.
Το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό το οποίο είναι απόρροια της μνημονιακής πολιτικής όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και απαίτησης των ¨εταίρων¨ - δανειστών μας ,μειώνει τις συντάξεις κατά 20% - 30%, στέλνει τους εργαζόμενους για σύνταξη στα 67 και κάνει την περίθαλψη ανταποδοτική. Ακόμη και οι ήδη υπάρχουσες συντάξεις επαναυπολογίζονται και θα υποστούν μείωση ως και 30%.
Με αυτούς τους όρους η κοινωνική και δημόσια ασφάλιση κατεδαφίζεται, οι δε εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι εξοντώνονται , αλλά και αναγκάζονται να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να ¨συμπληρώσουν¨ τη σύνταξή τους.
Ούτε λόγος βέβαια για τα ¨χαμένα¨ χρήματα των ταμείων τα οποία είτε κατασπαταλήθηκαν, είτε κακοδιαχειρίστηκαν και που αγγίζουν τα 70 δις. Ούτε λόγος για επιστροφή τους – κάτι που θα έκανε ξανά τα ταμεία εύρωστα οικονομικά – και ούτε λόγος για κάποια ισοδύναμα που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την απώλεια αυτή. Αντίθετα η συμμετοχή του κράτους στην ενίσχυση των ταμείων μέσω του προυπολογισμού μειώνεται κατά 1,8 δις στεγνώνοντας ακόμα περισσότερο τα αποθεματικά τους.
Ο εργαζόμενος κόσμος με τη μεγάλη του συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη έδειξε ότι δεν ανέχεται τέτοιου είδους νομοσχέδια και απαιτεί δημόσια ασφάλιση για όλους, αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ καλεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας να πάρει θέση ενάντια στοΑΝΤΙ- ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοίμασε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψηφίζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο αυτό και υπερασπίζοντας τις κατακτήσεις – ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές – του λαού. Να δείξει το Δ.Σ με την ψήφο του στο παρόν ψήφισμα ότι συμπαραστέκεται στην αγωνία του εργαζόμενου κόσμου και του συνταξιούχου και συντάσσεται στην απαίτηση του για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου.


ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου