Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ στους ΔΡΟΜΟΥΣ


Ο εργαζόμενος λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα, σχεδιασμένη επιδρομή στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης από ΕΕ - ΔΝΤ και λοιπούς «θεσμούς» για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, εφαρμόζει ταχύτατα όλες τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που ψήφισε από κοινού με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ μετά την ακύρωση του συντριπτικού λαϊκού ΟΧΙ στις ευρωμνημονιακές πολιτικές. Με την συμφωνία του eurogroup γίνεται φανερό ότι νέες, οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή θα έρθουν να προστεθούν στο γκρίζο τοπίο που διαμόρφωσαν τα 6 χρόνια εφαρμογής των αντεργατικών-αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων και μεταρρυθμίσεων από όλες τις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου.
Σήμερα κατ’ εφαρμογή και εξειδίκευση του τρίτου μνημονίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Με το νομοσχέδιο αυτό περιορίζονται, αν δεν εξαφανίζονται εντελώς οι εγγυήσεις δημοσιότητας κατά την διαδικασία των πλειστηριασμών. Ο οφειλέτης θα χάνει με ένα κλικ την περιουσία του χωρίς να μπορεί να διαπιστώσει άμεσα με την παρουσία του πως έγινε η διαδικασία. Αν μάλιστα αληθεύουν τα σχετικά ρεπορτάζ των εφημερίδων η συμμετοχή στην διαδικασία θα επιτρέπεται μόνο μετά από καταβολή παραβόλου.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
 
 Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί επιδιώκουν διακαώς να υιοθετήσουν ένα τέτοιο μέτρο.  Ο στόχος είναι να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το λαϊκό κίνημα που έχει απλωθεί σε κάθε γειτονιά και κάθε Ειρηνοδικείο με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός λαϊκής περιουσίας. Αφού προσπάθησαν να διώξουν το λαϊκό κίνημα στις γειτονιές, είδαν ότι ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. Αφού κάθε λογής κυβερνητικά και καθεστωτικά παπαγαλάκια προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το κίνημα, είδαν ότι ο κόσμος δεν πέφτει στην παγίδα τους.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Το κίνημα δυναμώνει και θα απλωθεί παντού –θα το βρουν μπροστά τους σε κάθε στάδιο αλλαγής της νομοθεσίας, σε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης και ξεπουλήματος της λαϊκής κατοικίας, κάθε κόψιμο νερού και ρεύματος, από τις τράπεζες, το Υπουργείο, τη Βουλή, τα δικαστήρια.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
 Εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία, στη δουλειά και στη γειτονιά, βάζουμε τον πήχη στο ύψος της υπεράσπισης των βασικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτά στη ΣΤΕΓΗ - το ΝΕΡΟ - το ΡΕΥΜΑ.. Ούτε σπιθαμή πιο κάτω!
Δεν θα παγιωθεί το αίσθημα της απόγνωσης και της ντροπής. Για τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν δάνεια. Ευθύνεται η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών και η πολιτική των μνημονίων που πετσόκοψε κάθε δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων των λαϊκών οικογενειών. Ευθύνεται η καπιταλιστική κρίση και η διόγκωση του δημόσιου χρέους από τις σκανδαλώδεις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις για το «σώσιμο» των τραπεζών, που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού.
Το λαϊκό κίνημα έχει εμπειρία. Δεκάδες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Ειρηνοδικεία, προχωράμε σε πλατιά ενημέρωση και πληροφόρηση, ανακρούουμε το φόβο που γεννά η πίεση από τα χρέη, υποστηρίζουμε τα λαϊκά νοικοκυριά για να έχουν ρεύμα και νερό. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είναι η βάση για να αντιπαρατεθούμε στην απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την ανάθεση σε κάθε είδους νεόκοπους σωτήρες και τα φασίζοντα κηρύγματα τους.
                                  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


                      ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ 
ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΗ, ώρα 17.00
Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
(Λεωφ. Μεσογείων 96, έναντι πάρκου χωροφυλακής)
ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου